Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Το site μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς!
×
e-koutras
×
 x 

Items: 0
Monday, 06 July 2020 00:00

Αστικοί μύθοι για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες αξιοποιούν με ιδανικό τρόπο την ανεξάντλητη ηλιακή ενέργεια, με αποτέλεσμα η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης να είναι δωρεάν. Αποτελούν χαμηλή οικονομικά επένδυση, δεδομένου ότι ο μέσος χρόνος απόσβεσης είναι τρία χρόνια, ενώ αντικαθιστούν άλλες μορφές ενέργειας οι οποίες είναι βλαβερές για το περιβάλλον. Λύση οικολογική αλλά και συνάμα οικονομική, αποτελούν κλασική επιλογή των ελληνικών νοικοκυριών.

Αναπόφευκτα, όπως και με κάθε άλλη τεχνολογική πρόοδο, έχουν με τα χρόνια σχηματιστεί κάποιοι αστικοί μύθοι που στην ουσία δεν ευσταθούν. Παρακάτω ακολουθούν τρεις βασικές παρανοήσεις γύρω από τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά και η σχετική απάντηση των ειδικών μας.

Μύθος #1: Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες δεν λειτουργούν όταν έχει κρύο.
Aλήθεια: Η τροφοδοσία ζεστού νερού από τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα δεν θα διακοπεί τις μέρες που έχει χαμηλές θερμοκρασίες!

Θέλετε να εγκαταστήσετε ηλιακό θερμοσίφωνα αλλά φοβάστε μήπως δεν αποδίδει τις κρύες μέρες του χειμώνα; Η τροφοδοσία ζεστού νερού δεν θα διακοπεί τις μέρες που έχει χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση αντιψυκτικού υγρού (διάλυμα νερού και προπυλενογλυκόλης), το οποίο βρίσκεται στο κλειστό κύκλωμα του ηλιακού συστήματος στην κατάλληλη αναλογία και σε συνάρτηση με την περιοχή στην οποία έχει τοποθετηθεί το σύστημα. Συμπέρασμα; Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

Μύθος #2: Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες δεν μπορούν να ζεστάνουν το νερό όταν έχει σχετική συννεφιά.
Αλήθειa: Μπορούν να το ζεστάνουν, αλλά και να αποθηκεύσουν ποσότητα νερού από την προηγούμενη ημέρα!

Ζούμε σε μια χώρα η οποία μας προσφέρει άπλετο ήλιο, όμως τι γίνεται τις μουντές ημέρες του χρόνου; Θα δουλέψει ο ηλιακός αν βγάλει συννεφιά; Η πρόοδος της τεχνολογίας γύρω από την ηλιακή ενέργεια επιτρέπει στους θερμοσίφωνες να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε συνθήκες χαμηλής ηλιοφάνειας σε σχέση με το παρελθόν, ακόμα και με σχετική συννεφιά. Ο μόνο τρόπος να μην αποδίδουν καθόλου είναι να υπάρχει πλήρης και συνεχής συννεφοκάλυψη. Ωστόσο οι μέρες με περιορισμένη ηλιοφάνεια στην Ελλάδα είναι πολύ λίγες και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να μπορούν να αποθηκεύουν ζεστό νερό για τις επόμενες ημέρες. Αυτό σημαίνει πως αν την προηγούμενη μέρα είχε ήλιο και δεν έχετε καταναλώσει όλη την ποσότητα νερού, τότε πολύ πιθανό να έχετε και την επόμενη χάρη στην ισχυρή μόνωση πολυουρεθάνης.

Μύθος #3. Ένα ηλιακό σύστημα θέρμανσης νερού δεν απαιτεί καμία συντήρηση.
Αλήθεια: Το σύστημα πρέπει να συντηρείται!

Τα υλικά του θερμοσίφωνα δεν είναι φτιαγμένα να ζουν για πάντα, είναι όμως σίγουρα φτιαγμένα για να αντέξουν πολλά χρόνια. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συντήρησή τους ανά διετία, καθώς οι υψηλές αποδόσεις των συλλεκτών φθείρουν σε βάθος χρόνου το δοχείο και μειώνουν τον μέσο χρόνο ζωής. Το εσωτερικό καθάρισμα του δοχείου, η αλλαγή των ανοδίων μαγνησίου, καθώς και η πλήρωση του αντιψυκτικού υγρού θα εξασφαλίσουν τη μακροημέρευση του συστήματός σας. Επίσης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ισχύ της εγγύησης.
Μάθετε περισσότερα στο www.nobel.gr και ελάτε σε επαφή μαζί μας, για να σας λύσουμε όλες τις απορίες. Ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπος του πανελλαδικού δικτύου μας περιμένει να σας εξυπηρετήσει! Εμπιστευτείτε τη ΝΟΒΕL, την 1η εταιρεία πανελλαδικά στους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Πηγή: www.nobel.gr

×

TOP