Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Το site μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς!
×
e-koutras
×
 x 

Items: 0
Friday, 12 June 2020 00:00

Περιβάλλον & Ενέργεια

Στις μέρες μας έχει καταστεί πλέον συνείδηση η αναγκαιότητα για την παραγωγή και την εξοικονόμηση ενέργειας, χωρίς ταυτόχρονα να ρυπαίνεται το περιβάλλον. Τα συμβατικά ενεργειακά αποθέματα του πλανήτη μειώνονται απειλητικά, καθώς οι ενεργειακές απαιτήσεις του πολιτισμού μας γιγαντώνονται επιβαρύνοντας με ρύπους και διαταράσσοντας την ισορροπία του κλίματος.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δίνουν υπόσχεση για εξεύρεση λύσης στο ενεργειακό πρόβλημα, συμβάλλοντας στη μείωση των ρύπων. Σταδιακά η παγκόσμια νομοθεσία αλλάζει, ενθαρρύνοντας (ακόμα και επιβάλλοντας) τη χρήση προϊόντων εναλλακτικών μορφών ενέργειας, προκειμένου να υπάρχει ενεργειακή κάλυψη χωρίς διατάραξη του περιβάλλοντος. Ηλιακά και φωτοβολταϊκά συστήματα, ανεμογεννήτριες και πλήθος άλλων φιλοενεργειακών προϊόντων, έρχονται να συνθέσουν την οικολογική κατοικία του άμεσου μέλλοντος.

 

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ


Τα ηλιακά συστήματα αποτελούν οικολογική πρόταση και αποτελεσματική ενεργειακή λύση, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση, αυτονομία, αισθητική, ευκολία στην εγκατάσταση και εξοικονόμηση χρήματος. Είναι κατασκευασμένα από άριστα υλικά, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, και φέρουν όλα τα πιστοποιητικά και τα δελτία δοκιμών που επιβεβαιώνουν την ποιότητά τους.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πρόκειται για συστήματα υψηλής αισθητικής που εγκαθίστανται απλά και γρήγορα, ταιριάζοντας αρμονικά με την παραδοσιακή ή σύγχρονη αρχιτεκτονική των κτιρίων, εξασφαλίζοντας ζεστό νερό σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ακόμη και σε περιοχές με χαμηλή ηλιοφάνεια εξασφαλίζουν την προθέρμανση του νερού, γεγονός που συμβάλλει δραστικά στη μείωση της κατανάλωσης συμβατικής ενέργειας.

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Το ύψος της δαπάνης εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης. Γενικά, θεωρείται μια επένδυση που έχει απόσβεση μετά από 3-7 χρόνια με μέση διάρκεια ζωής μεγαλύτερη των 20 ετών. Με τη χρήση ηλιακών συστημάτων θερμοσιφωνικών ή βεβιασμένης κυκλοφορίας επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας κατά 70-100%, καθώς μειώνεται ο χρόνος λειτουργίας του καυστήρα ή της ηλεκτρικής αντίστασης ανάλογα με την ηλιοφάνεια της εκάστοτε περιοχής και το μέγεθος του συστήματος, με ταυτόχρονη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

 

ΗΛΙΟΣ

O ευεργέτης του πλανήτη μας. Η εναλλακτική λύση για την κάλυψη του ενεργειακού μέλλοντος του κόσμου μας. Ειρηνικός και αυτόνομος! Δεν ανήκει σε κανέναν και χαρίζεται καθημερινά σε όλο τον πλανήτη, χωρίς να κάνει διακρίσεις.

 

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Καθαρή, ανεξάντλητη, ήπια και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, μέσα από τον ίδιο τον κύκλο της φύσης. Ο μόνος ενεργειακός πόρος που παρέχει ασφάλεια στην ενεργειακή τροφοδοσία, προστατεύοντας το περιβάλλον και μη προκαλώντας κλιματικές αλλαγές, καθώς δεν εκλύει ρύπους και συμβάλλει στο ενεργειακό ισοζύγιο, μειώνοντας την κατανάλωση των συμβατικών μορφών ενέργειας. Ας δούμε το παράδειγμα ενός τυπικού οικιακού ηλιακού θερμοσίφωνα: εξοικονομεί ετησίως γύρω στις 1.000 kWh/m² και αποσοβεί την έκλυση περίπου 1.200 κιλών CΟ₂, όσο δηλαδή θα απορροφούσε 1,5 στρέμμα δάσους. Ας δεχθούμε λοιπόν, τη γενναιόδωρη χορηγία του ήλιου, ας πάρουμε συνειδητή θέση απέναντι στην ενεργειακή απειλή του μέλλοντος επιλέγοντας φιλοπεριβαλλοντικά προϊόντα και ας παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα κόσμο ποιοτικότερο!

 

Πηγή: www.nobel.gr

×

TOP