Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Το site μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς!
×
e-koutras
×
 x 

Items: 0
Friday, 05 June 2020 00:00

Πώς θα γλιτώσετε χρήματα όταν χρησιμοποιείτε πολύ το κλιματιστικό

To κλιματιστικό είναι σίγουρα είδος πρώτης ανάγκης για να βγάλουμε το καλοκαίρι ή και το χειμώνα (τώρα πια) ανώδυνα, αλλά δυστυχώς κοστίζει ακριβά. Οι λογαριασμοί του ρεύματος όταν έχει πολύ κρύο ή πολύ ζέστη αυξάνονται κατακόρυφα και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο αρνητικό του κλιματιστικού.

Πώς θα καταφέρετε όμως να γλιτώσετε χρήματα; Η εύκολη λύση είναι απλά να μην το χρησιμοποιείτε. Αν όμως το χρειάζεστε και έχετε μάθει να ζείτε με αυτό τότε υπάρχουν και άλλες λύσεις γα να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα.

Αλλάζετε τα φίλτρα τακτικά Αν κάνετε συχνή χρήση των κλιματιστικών στο σπίτι σας, τότε θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα. Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να αλλάζουν κάθε 3 μήνες. Τα βρώμικα φίλτρα μειώνουν την απόδοση του κλιματιστικού σας κατά 2% με αποτέλεσμα να δαπανάται περισσότερο ρεύμα χωρίς να έχετε αποτέλεσμα στη θερμοκρασία του χώρου.

Τα φίλτρα αλλάζουν πανεύκολα και μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας αρκεί να σας δείξει την πρώτη φορά κάποιος ειδικός.

Μην αφήνετε το κλιματιστικό ανοιχτό όταν φεύγετε από το σπίτι Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο, αλλά αρκετοί αφήνουν το κλιματιστικά ανοιχτό αν έχουν σκοπό να λείψουν για 1-2 ώρες ώστε να παραμείνει το σπίτι δροσερό όταν επιστρέψουν. Μην το κάνετε γιατί σπαταλάτε ρεύμα χωρίς να χρειάζεται. Μπορείτε να ανάψετε το κλιματιστικό όταν επιστρέψετε και μέχρι να δροσίσει τον χώρο να μπείτε να κάνετε ένα δροσερό μπάνιο. Προσοχή! Το βράδυ μπορείτε να αυξήσετε λίγο τη θερμοκρασία του κλιματιστικού κατά 2-3 βαθμούς. Έτσι θα γλιτώσετε 10-15% από τα χρήματα που θα δίνατε για το ρεύμα σας.

Κρατήστε κλειστές τις κουρτίνες και τα στόρια Με το να κρατάτε κλειστές τις κουρτίνες βοηθάτε στο να μείνει σημαντική ποσότητα ζέστης έξω από το σπίτι. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ κρατώντας κλειστές τις κουρτίνες και τα παντζούρια τις πολύ ζεστές μέρες γλιτώνετε από το 45% της ζέστης που θα εισχωρούσε το σπίτι σας αν τα είχατε όλα ανοιχτά.

Το γνωρίζατε ότι πριν ανακαλυφθούν τα κλιματιστικά πολλές επιχειρήσεις και κρατικοί οργανισμοί σε ξένες χώρες σταμάταγαν να δουλεύουν για 2-3 μήνες; Φαντάζεστε να συνέβαινε αυτό στη χώρα μας;

Σφραγίστε πόρτες και παράθυρα Όλα αυτά που κάνατε τον χειμώνα για να μην μπαίνει το κρύο μπορείτε να τα κάνετε και το καλοκαίρι για να κρατήσετε τη ζέστη μακριά από το σπίτι σας. Καλύπτοντας τα κενά σε πόρτες και παράθυρα βοηθάτε στο να λειτουργήσει το κλιματιστικό σας καλύτερα κατά 20%.

Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες Μπορεί οι ανεμιστήρες να μην μειώνουν τη θερμοκρασία ενός δωματίου αλλά μπορούν να σας δροσίσουν αποτελεσματικά αν είναι ρυθμισμένοι να φυσάνε προς το μέρος σας. Ένα πολύ καλό τρικ είναι να βάλετε ένα μεγάλο μπολ με παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα σας ώστε να βγάζει ακόμα μεγαλύτερη δροσιά.

Πηγή: www.spirossoulis.com

×

TOP